Skip to content Skip to footer

Elnöki köszöntés

Klubunk 2014-ben alakult a Rotary Club Szeged Szent-Györgyi Albert -Magyarország legnagyobb klubja- felkérésére. Klubunk létszáma 20 fő.

Számos kisebb és nagyobb projektet tudhatunk magunk mögött, amelyekkel kiemelkedő teljesítményt értünk el districtünkben. Kiemelném adománygyűjtő projektjeink közül az országos ismertségnek örvendő Rotary Gumikacsa Versenyt. A verseny minden évben sok ezer adományozó bevonásával a Halászléfőző Fesztivál szombati napján kerül lebonyolításra, sok ezer fős nézőközönség mellett kiemelkedő sikerrel a Tisza folyón. A kacsaversenyen befolyt adományokból egészségügyi intézeteket, szociális intézeteket és legutóbb egy vajdasági kislány szívműtétjét finanszíroztuk.

A pandémia alatt is sikerült egy országos gyűjtéshez kapcsolódva nagy összegű pénzadományt gyűjtenünk és számos tárgyi és egyéb szolgáltatás jellegű segítséget eljuttatnunk a kórházi szakápolók és családtagjaik részére.

Klubunk jelenleg districtünk legnagyobb projektjét szervezi:  Hungarian Gift Of Life adománygyűjtés egy nemzetközi projekt, mely New York-i partnerklubbal együttműködve immár 20 éve kerül lebonyolításra hazánkban. A projekt keretén belül határon túli, szívrendellenességgel született gyermekek műtétjeit szervezzük, biztosítjuk és finanszírozzuk. A Hungarian Gift Of Life projekt eredményét gyermekéletekben tudjuk mérni. Eddig a program elindítása óta több mint 60 gyermek életminőségét javítottuk vagy életeket mentettük meg a műtéti beavatkozások támogatásával!

Klubunkban folyamatosan várjuk azokat a jelentkezőket, akik a Rotary és a Rotary Club Szeged Dóm céljaival egyetértenek, szívesen segítenének szabadidejükben a rászorulókon munkájukkal, eszközeikkel, rendelkezésre álló lehetőségeikkel!

Elnökségi tagok

Az Elnökség látja el az Egyesület ügyviteli feladatait és egyben az Egyesület ügyintéző szerve.

Markó László

elnök

Farkas Ákos

leköszönő elnök

Gortva-Kónya Mónika

titkár, kincstárnok

Nyitray Ágnes

jegyző

Tajti Andrea

foundation és cserediák felelős

Fekets Tibor

tagbővítési felelős

Erdős Nóra

jószolgálati felelős

Bálint Gábor

alapító elnök

Légy tag te is!

Légy Te is tagja egy segítő közösségnek!