Skip to content Skip to footer

Folytatódik a Gift of Life program

Elvégezték a 40. operációt a Rotary Gift of Life programjában. A határon túli gyerekek szívműtétjét finanszírozó kezdeményezés most induló, negyedik ütemére már több mint 30 millió forint áll rendelkezésre, amelyből több mint 20 beavatkozást tudnak kifizetni. Ezek többségét Szegeden végzik majd el.

A koronavírus-járvány miatti hosszas szünet után most újraindult a Rotary Gift of Life programja. Ebben határon túli gyermekek szívműtétéjét finanszírozzák, hogy azoknak a fiataloknak is lehessen esélyük egészséges életre, akik országában ez csak hosszas várólistás időszak után lenne lehetséges, vagy ahol nem oldható meg a veleszületett szívrendellenességek ingyenes orvosi és műtéti ellátása, hiányzik az infrastrukturális háttér és a megfelelő humán erőforrás is.

Elekes Zoltán, az RC Szeged Dóm képviseletében elmondta, hogy a Gift of Life program nem csak a szegedi Rotary Club-nak, hanem a nemzetközi szervezetnek is az egyik legnagyobb projektjének számít. Szőcs Hannát a Gift of Life program harmadik ütemében műtötték meg Szegeden. Nincs megállás, hiszen a negyedik ütem újabb segítséget nyújtanak a beteg gyermekeknek. A nemzetközi Rotary mozgalom és az 55 hazai klub összefogásának köszönhetően a program negyedik ütemére – melyet a Szeged Dóm Rotary Club koordinál eddig jelenleg több mint 100 ezer dollár (több mint 30 millió forint) gyűlt össze, de ezen felül folyamatosan érkeznek az adományok, így biztosítva van a további segítség a határon túli gyermekek részére. A program keretében 15-20 további műtétet terveznek csak Szegeden, emellett legalább ötöt Budapesten.

HANNA MŰTÉTJE A KACSAFUTAMNAK KÖSZÖNHETŐ

Elekes Zoltán a sajtótájékoztatón azt is kiemelte, hogy Hanna sikeres szívműtétje a szeptember elején megrendezett Pizza Monkey VI. Rotary Jótékonysági Gumikacsa Versenynek köszönhető. Ezen a jótékonysági eseményen 1 millió 80 ezer forintot gyűjtöttek össze. Hanna maga is elmondta, hogy most már jól van és ma végre haza is mehet.

Forrás: www.szeged365.hu

www.szegedma.hu

www.delmagyar.hu