Skip to content Skip to footer

Új elnöke lett a Rotary Club Szeged Dómnak

Ünnepélyes keretek között, június 4-én került megrendezésre a Rotary Club Szeged Dóm Láncátadó Ünnepsége a Tisza River Étterem és Rendezvényhajón. Ez az esemény szolgál arra, hogy kinevezzék az új elnököt, de itt kerül sor új tagok avatására is, a legaktívabb tagokat pedig elismerésekkel jutalmazzák.

A korábbi női elnök, Dr. Radnóti-Márton Beatrix ismét egy hölgynek adta át a stafétát, július 1-től Ződi-Sipos Mária fogja vezetni a klubot.

Marcsi egy szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég, a CreatIT Solutions Kft. ügyvezetője, mindemellett 2 gyermekes családanya.  A sűrű mindennapok mellett azonban szívesen szakít időt a Rotaryra, hiszen azt mondja, a Rotary számára a jószolgálaton túl különleges élményt jelent. Első elnöki beszédében felidézte azt a meghatározó pillanatot, amikor egy Gift of Life – Ajándékozz életet sajtótájékoztatón vett részt. Elmesélte, hogy miközben nézte a szívműtéten átesett gyermekek és családjaik fotóit, meghatottság töltötte el. Azt érezte, hogy ha csak egy kicsivel is, de hozzájárult ahhoz, hogy ezek a kis tünemények élhessenek, teljes életet kaphassanak. Ez az érzés a mai napig végigkíséri a Rotary-ban munkásságát.

Magyarországon a Gift of Life projektet jelenleg a Rotary Club Szeged Dóm szervezi. Marcsi szerencsésnek érzi a klubot, hogy ezt a feladatot ők kaphatták meg, hiszen szerinte nincs is annál nemesebb cél, mint a kisgyermekek életének támogatása és segítése.

Így tehát az ő elnökségi éve alatt természetesen teljes gőzzel tovább fog működni a Gift of Life projekt, emellett még számos további jótékonysági programot is tervez. Szeptember első hétvégéjén megrendezik a Rotary Kacsaversenyt, nyáron ez lesz a fókuszban, erre fognak készülni. Novemberre egy új programot gondolt ki, pályaválasztás előtt álló diákokat támogatná: azt tervezi, hogy a klub képviselő ellátogatnak középiskolás diákokhoz, hogy bemutassák saját szakmájukat és tanácsokkal lássák el a diákokat a pályaválasztás kérdéseiben. Decemberben a karácsonyé lesz a főszerep, adventi adománygyűjtés idén is lesz. 2024 tavaszára egy környezet- és klímavédelemmel kapcsolatos szemléletformáló napot tervez fiataloknak. Év elejére pedig egy saját élményén alapuló programot szeretne szervezni: családi oldalról szoros kötődése van a sakk világához, az öccse nemzetközi nagymester, akinek a karrierje kezdete az anyagi lehetőségek miatt döcögős volt. Szeretné, ha egy-egy nem látványsport kiválasztásával, népszerűsítésével és az adott sportban sikereket elérő, de nehéz anyagi helyzetben lévő gyermek támogatásával felhívnák a figyelmet a tehetségekre. 

A fő irányvonalak és programok mellett lesznek még kisebb gyűjtések és jótékonykodások, illetve belső célokat és tűzött ki a klubnak: közösség- és kapcsolatépítés, mentorálás és tagbővítés fog folyni a színfalak mögött.

Ződi-Sipos Mária elnöksége egyébként azért is különleges, mert ritkán történik olyan – országos szinten -, hogy női elnöke lesz egy klubnak. A Rotary Club Szeged Dómnak pedig a korábbi elnöke is egy vállalkozó családanya, aki most szintén egy vállalkozó családanyának adta át a klub vezetését.

Leave a comment