Skip to content Skip to footer

Rotary Club
Szeged Dóm

A Rotary világszerte olyan üzletemberek, szakemberek szervezete, akik hisznek az emberbaráti segítség fontosságában, akik minden szakmában magas etikai normákat állítanak, támogatják világszerte a békére való törekvést és a nemzetek közötti jó viszonyt.
A Rotary a világ legkiterjedtebb jótékonysági szervezete. 1905-ben alapította Paul Harris chicagoi ügyvéd. Az volt a célja, hogy az emberek között béke legyen, hogy tagjai magas etikai elvek szerint éljenek és másokon segítsenek. Céljait a klubrendszeren keresztül akarta elérni. A klubok egymástól függetlenül, de egyazon elvek szerint működtek.
Amerika után a 20-as években Európában is rohamosan elterjedt, majd a világ többi részén is. A Rotary célját Paul Harris a Service Above Self szellemében fogalmazta meg, melyeket a következő úton gondolt elérni: 1. a barátság ápolásával, 2. a magán és hivatalos életben a magas etikai alapelvek, valamint minden, a közösség számára hasznos tevékenység értékeinek elismerésével 3. valamennyi rotarista felelősségteljes magán, hivatalbeli és nyilvános tevékenységének támogatásával 4. a jó szándék ápolásával, mely a népek közötti megértést és a békét szolgálja olyan dolgozó emberek világközössége által, akiket a segítő készség ideálja egyesít.
 
A Rotary Club Szeged Dóm alapszabálya ITT elérhető.
 

Légy tag te is!

Légy tagja Te is egy segítő közösségnek!