Skip to content Skip to footer

A Rotary-ról

A mindennapi segítőkészség keretében különböző foglalkozású emberek, akik magas etikai alapelveket követnek, arra törekednek, hogy a világban terjedjen a megértés és a jó szándék.

A Rotary mozgalom

1905 február 23.-án Chicagoban (USA) Paul Percy Harris ügyvéd és három társa (Sylvester Schiele szénkereskedő, Hiram Shorey konfekcióárus és Gustavson Loehr bányamérnök) alapította meg az első Rotary Klubot, (A Chicago-i Unity Building 711-es szobájában)… 

Rotary Club Szeged Dóm

A Rotary világszerte olyan üzletemberek, szakemberek szervezete, akik hisznek az emberbaráti segítség fontosságában, akik minden szakmában magas etikai normákat állítanak, támogatják világszerte a békére való törekvést és a nemzetek közötti jó viszonyt.

Mi az a Rotary?
Nekem való a Rotary?

A Szegedi Rotary család

Rotary Club
Szeged Dóm

Szeged-Tisza

Szeged-Szent-Györgyi Albert

Interact Club Szeged

Earlyact Szeged

Rotaract Club Szeged

Rotary szolgálat

A Rotary olyan emberek szervezete, akik hisznek a baráti segítség fontosságában.

Közösségi szolgálat

Külső forrással és önkéntesek közreműködésével nyújtunk segítséget rászoruló csoportok számára.

Jövő nemzedékének szolgálata

Lehetőséget adunk az egészen kisgyermekektől kezdve a fiatal felnőttekig mindazok számára, akik szeretnék megélni a Rotary élményt és segíteni a környezetükben élőknek!

Klubszolgálat

Számos előadással, kultúrális és szakmai programokkal támogatjuk a klubéletet, hogy általuk lehetőség nyíiljon a személyes kapcsolatok ápolására és építésére.

Szakmai szolgálat

Szakmai programokkal segítjük a tagok és fiatal szakemberek ismereteinek és elismerésének növelését a különböző foglalkozások területén.

Határon átívelő szolgálat

Baráti, szakmai és jószolgálati kapcsolatokat építünk külföldi Rotary klubokkal és klubtagokkal, elősegítve a népek és kultúrák közötti megértést és a békét.

Közhasznú szervezet

A Rotary Club Szeged Dóm 2021. májusában megszerezte köhasznú minősítését.

Segíts te is!

Jelenleg az alábbi gyűjtések folynak:

Rotary Jótékonysági Gumikacsa Verseny

A Rotary Kacsaverseny az állampolgárok és a szponzorok, valamint a Rotary Club Szeged Dóm közös erőfeszítése és összefogása egy nemes jótékonysági cél érdekében könnyen népszerűsítő, játékos formában.
Az első kacsafutam jótékonysági akciót 1988-ban rendezték meg az Egyesült Államokban. Azóta minden évben több alkalommal játsszák a USA különböző államaiban, Ausztráliában, Ázsiában valamint például a szomszédos Temesváron is.

Gift of Life

A Gift Of Life program magyarországi műtétjei és betegellátása a környező országokból – jellemzően Romániából, Szerbiából és Ukrajnából  – érkezett kisgyereknek ajándékoz új életet. A programban részt vett gyerekek a műtétet követően gyorsan hazatérhetnek és az időszaki kontrollvizsgálatokon kívül általában nem igényelnek további orvosi felügyeletet.