Skip to content Skip to footer

Elnöki bemutatkozás

ZŐDI SIPOS MÁRIA

A 2023/24-es Rotary évben Ződi-Sipos Mária lett klubunk elnöke.

Marcsi egy szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég, a CreatIT Solutions Kft. ügyvezetője, mindemellett 2 gyermekes családanya.  A sűrű mindennapok mellett azonban szívesen szakít időt a Rotaryra, hiszen azt mondja, a Rotary számára a jószolgálaton túl különleges élményt jelent. Meghatározó pillanat volt számára a Rotary Club Szeged Dóm tagjaként az, amikor egy Gift of Life – Ajándékozz életet sajtótájékoztatón vett részt. Elmesélte, hogy miközben nézte a szívműtéten átesett gyermekek és családjaik fotóit, meghatottság töltötte el. Azt érezte, hogy ha csak egy kicsivel is, de hozzájárult ahhoz, hogy ezek a kis tünemények élhessenek, teljes életet kaphassanak. Ez az érzés a mai napig végigkíséri a Rotary-ban munkásságát.

Magyarországon a Gift of Life projektet jelenleg a Rotary Club Szeged Dóm szervezi. Marcsi szerencsésnek érzi a klubot, hogy ezt a feladatot ők kaphatták meg, hiszen szerinte nincs is annál nemesebb cél, mint a kisgyermekek életének támogatása és segítése.

Így tehát az ő elnökségi éve alatt természetesen teljes gőzzel tovább fog működni a Gift of Life projekt, emellett még számos további jótékonysági programot is tervez. Szeptember első hétvégéjén megrendezik a Rotary Kacsaversenyt, nyáron ez lesz a fókuszban, erre fognak készülni. Novemberre egy új programot gondolt ki, a pályaválasztás előtt álló diákokat támogatná: azt tervezi, hogy a klub képviselő ellátogatnak középiskolás diákokhoz, hogy bemutassák saját szakmájukat és tanácsokkal lássák el a diákokat a pályaválasztás kérdéseiben. Decemberben a karácsonyé lesz a főszerep, adventi adománygyűjtés idén is lesz. 2024 tavaszára egy környezet- és klímavédelemmel kapcsolatos szemléletformáló napot tervez fiataloknak. Év elejére pedig egy saját élményén alapuló programot szeretne szervezni: családi oldalról szoros kötődése van a sakk világához, az öccse nemzetközi nagymester, akinek a karrierje kezdete az anyagi lehetőségek miatt döcögős volt. Szeretné, ha egy-egy nem látványsport kiválasztásával, népszerűsítésével és az adott sportban sikereket elérő, de nehéz anyagi helyzetben lévő gyermek támogatásával felhívnák a figyelmet a tehetségekre. 

A fő irányvonalak és programok mellett lesznek még kisebb gyűjtések és jótékonykodások, illetve belső célokat és tűzött ki a klubnak: közösség- és kapcsolatépítés, mentorálás és tagbővítés fog folyni a színfalak mögött.

Ződi-Sipos Mária elnöksége egyébként azért is különleges, mert ritkán történik olyan – országos szinten -, hogy női elnöke lesz egy klubnak. A Rotary Club Szeged Dómnak pedig a korábbi elnöke is egy vállalkozó családanya, aki most szintén egy vállalkozó családanyának adta át a klub vezetését.

Elnökségi tagok

Az Elnökség látja el az Egyesület ügyviteli feladatait és egyben az Egyesület ügyintéző szerve.

Ződi Sipos Mária

elnök

Dr. Radnóti-Márton Beatrix

leköszönő elnök, alelnök

Szegedi Laura

foundation felelős

Dr. Juhász Péter

jogi tanácsadó

Gortva-Kónya Mónika

kincstárnok

Tajti Andrea

diákcsere felelős és ifjúsági megbízott

Fekets Tibor

tagbővítési felelős

Erdős Nóra

szociális ügyek felelőse

Bálint Gábor

titkár

Tagok

Az Egyesület tagsága felnőtt, jellemes, gazdasági tevékenységük vagy hivatásuk gyakorlása során jó hírnevet és elismertséget szerzett személyekből áll.

Bálint Gábor

titkár

Bene Szabolcs

tag

Cziráki Dávid

tag

Dr. Ágoston Gergely

tag

Dr. Bereczki Csaba

tag

Dr. Juhász Péter

jogi tanácsadó

Dr. Radnóti-Márton Beatrix

leköszönő elnök, alelnök

Erdős Nóra

szociális ügyek felelőse

Farkas Ákos

tag

Fekets Tibor

tagbővítési felelős

Gortva-Kónya Mónika

kincstárnok

Kecskeméti Attila

tag

Kevei Zoltán

tag

Markó László

tag

Nagy Márk

tag

Pivarcsik László

tag

Szegedi Laura

foundation felelős

Szerémy Péter

tag

Tajti Andrea

diákcsere felelős és ifjúsági megbízott

Ez a Rotary klub

A Rotary tagjai több mint 110 éve állítják szenvedélyüket, energiájukat és intelligenciájukat a fenntartható projektek szolgálatába.

0,2
Millió tag
A Rotary több mint 1,2 millió embert egyesít.
0 +
Klub
35,000-nél is több klub alakult már a klub működése során.
0
szegedi csoport
Jelenleg 54 klub működik Magyarországon, ebből 6 szegedi.

Légy Te is tag!

Légy Te is tagja egy segítő közösségnek!