Skip to content Skip to footer

Bálint György-díjjal jutalmazták klubunk környezetvédelemmel kapcsolatos munkáját

A Bálint György-díj az elhunyt “Bálint gazda” emlékét őrzi, a Rotary Magyarország elismerései között ez egy olyan díj, amelyet az a Rotary Club kaphat meg, amely a környezetvédelem, zöld élet, klímavédelem és hasonló fenntarthatósággal kapcsolatos gondolatok terjesztéséhez járul hozzá.

Idén ezt az elismerést klubunk, a Rotary Club Szeged Dóm kapta meg, az “Érted, értünk, a Földért” online szemléletformáló kihívása miatt. Klubunk az online kihívással szerette volna az érdeklődőket egy környezettudatosabb élet felé terelni játékos módon úgy, hogy a kihívásban résztvevők hétről-hétre olyan apró feladatokat kapnak, amelyek nem túl nagy lépések mindennapi életükben, így a kihívás után is velük maradhatnak ezek a jó szokások, mint például kevesebb energia használata és a káros vegyszerek lecserélése. A kihívásban résztvevők pedig jutalmakat is nyerhettek, így megőrizve a motivációt hétről-hétre.

Ezt a projektet tartotta kiemelkedőnek a Rotary Magyarország vezetősége, így a júniusban megrendezett országos konferencián klubunk elnöke, Bálint Gábor vehette át az elismerést.

Leave a comment