Skip to content Skip to footer

Francia napok és újborünnep

Gondoltunk egy nagyot, szó szerint szívügyben: összefogtunk az Alkimista Kulináris Műhellyel, a Le Lapin Bleu gasztrotékával és a Bortársasággal egy nagyon komoly műtét létrejötte érdekében.

Kerestünk egy titkos helyszínt (ez a Le Lapin Blue gasztrotéka), belekevertünk egy kis francia stílust, öreg porcelánt és fiatal lendületet, berántottuk az újborünnepet Burgundiából, eredeti menüket írtunk, gasztrosztorikat gyűjtöttünk- s erre invitáljuk azokat, akik szívesen áldoznak jó ügyért terített asztal mellől. Mindezzel felvértezve négy napon át visszautazunk az időben, a könnyed francia bisztrók és brasseriek hangulatát idézve.

Beaujolais kóstoló is lesz külső helyszinen – a Bortársaság Oroszlán utca 4. szám alatti üzletében. 5 tétel, kenyér, olivaolaj és egy “előadó” kíséretében kóstolhatja meg a közönség az újborokat. További részletekkel hamarosan jelentkezünk.

Minden egyes óra, korty, falat most duplán számít: az asztali öröm mellett az esemény bevételének csaknem harmada jótékony célra, komoly műtétre fordítódik.

Helyszín: Szeged, Dugonics tér 2. belső udvar, balra – “Le lapin bleu” – a kék nyúl gasztrotékaIdőpont: 2022 november 17-18-19-20.

INFÓK, FOGLALÁS: WWW.LAPINBLEU.HU

Hogyan lehet érkezni?

A négy nap programjára előzetes foglalással lehet érkezni, s külön-külön jegyek vásárolhatóak a szerint ki hogyan ér rá: kis és nagy reggelikkel, autentikus francia bisztró ebéddekkel és este gyertyafényes degusztációs Beaujolais nouveau/francia újbor bemutató vacsorákkal készülünk.

A programot idősávokra osztottuk, asztalokat foglalni ezekre az órákra lehet.

Alább soroljuk a napokat és a hozzájuk tartozó, reggeltől estig tartó könnyed választékot.A jegyvásárlás maga az asztalfoglalás, erről visszaigazolást e-mailben küldünk.

Leave a comment