Skip to content Skip to footer

Ismét életet ajándékoztunk

A Gift of Life – Ajándékozz életet! programnak köszönhetően újabb három gyermek részesülhetett életmentő szívműtétben. Kovács Szimóna, Szegedi Anita és Máté Ábel Csanád meggyógyultak, és teljes életet élhetnek.

Magyarországon a Gift of Life program 2010 óta működik. A Szent-Györgyi Albert Rotary Club, Szeged éveken át dolgozott azon, hogy a program egyre sikeresebb legyen, később ezt a feladatot a Rotary Club Szeged Dóm vette át. 

A megtisztelő és egyben felemelő projektet klubunk teljes erőbedobással támogatja, lelkeseddéssel szervezzük az adománygyűjtéseket, önkéntes orvosok és nővérek toborzását, valamint az egészségügyi szakemberek képzését.

Mit adott nekünk a Gift of Life?

Csodálatos érzés az, amikor személyesen megismerhetünk egy gyermeket, aki a programnak köszönhetően gyógyul meg és élhet teljes életet.

Ilyen megható pillanat volt májusban az a sajtótájékoztató is, amelynek keretein belül hazaengedtük Kovács Szimónát, Szegedi Anitát és Máté Ábel Csanádot. Ők külhoni, romániai magyar gyermekek, akik a Gift of Life programja nélkül nehéz helyzetben voltak, ugyanis míg Magyarországon igen magas szintű a gyermekkardiológiai ellátás, addig ez nem mondható el a környező országokról, például Romániáról, Ukrajnáról és Szerbiáról.

A megható pillanatokból még több motivációt mertíve gyűjtünk tovább a szívfejlődési rendellenességgel született gyermekeknek. Következő adománygyűjtő-programunk a Rotary Kacsaverseny 2023 szeptemberében, amelynek keretein belül több ezer egyedi sorszámmal ellátott gumikacsát szórunk a Tiszába, ahol a sodrásnak köszönhetően a kacsák versengeni kezdenek, amíg el nem érik a kijelölt célt. A célba érkező kacsák között, sorszámuk alapján kialakul egy sorrend. Azok a szerencsések, akik az első 150 beérkező kacsák sorszámával ellátott adomány szelvénnyel rendelkeznek, értékes ajándékokat vehetnek át a támogatóink felajánlásával. A versenyre kacsajegyek váltásával lehet nevezni, az ebből befolyó bevételt is a Gift of Life programra fordítjuk.

Leave a comment