Skip to content Skip to footer

Gift of Life: 35 ezer dollárnyi adomány érkezett Amerikából Szegedre

Pár hete végezték el a negyvenedik operációt a Gift of Life programban, melynek célja, hogy határon túli gyermekek szívműtétjeihez biztosítson anyagi fedezetet. A 2010-ben indult kezdeményezés negyedik üteméhez eddig 30 millió forint áll rendelkezésre, ebből több, mint 20 műtétet tudnak majd finanszírozni, melyek többségét Szegeden végzik majd el. A programra most újabb 35.000 amerikai dollár gyűlt össze, melyet Karsai Gábor, az RC Locust Valley tagja, a program nagykövete ad át a Gift of Life Magyarország támogatására Farkas Ákos projektvezetőnek.

Megtörtént az átadás, a 35 ezer amerikai dollárt Karsai Gábor, az RC Locust Valley tagja, a GOL New Yorkban élő nagykövete adta át, aki elmondta, az Egyesült Államokban ismerkedett meg a Rotary-val és a Gift of Life kezdeményezéssel. Arra gondolt, a magyar gyerekeken is segíthetne a program, ezért éveken át Amerikába vitték a szívbeteg hazai kicsiket, majd, amikor már itthon is elérhetővé váltak az életmentő műtétek, jöhetett a következő lépcső: Magyarországon segíteni azoknak a határon túli kisbetegeknek, akiknek az országában nincsenek meg a feltételek egy-egy ennyire komoly operációhoz.

A ma jelképesen átadott 35 ezer dollár több amerikai forrásból lett meg, a New Yorki-i Rotary district mellett a Long Island Rotary és a nemzetközi Gift of Life is küldött pénzt. Az összeg a műtéteken felül arra is elég lesz, hogy modern szívsebészeti technikákat tanítsanak orvosoknak Szegeden.

Forrás: szeged365.hu
Kép: delmagyar.hu