Skip to content Skip to footer

Több, mint 1600-an fagyiztak Szegeden

Több, mint 1600 iskolás gyermek fagyizott csak Szegeden, országszerte pedig kb. 25.000 diák nyalhatta egyszerre a Rotary-s jégkrémet.

Valló Tamás jégkrém-felajánlásával nemcsak gyereknap alkalmából szeretett volna kedveskedni a Rotary, magyar rekordkísérlet is volt a program. A cél az volt, hogy megdöntsük az egyszerre fagyizó gyerekek számát.

Az ország minden pontján egyszerre fagyiztak a gyerekek – mi, a Rotary Klub Szeged Dóm a szegedi Arany János Általános Iskola diákjainak segítségét kértük a rekordkísérlet megvalósításához: 805 jégkrémet osztottunk szét. Csokis, epres, és vaníliás fagyikat ehettek a kisdiákok pontban 13.00 órakor, az allergiás vagy diétás étrendet követő gyermekeknek pedig üditőt vittünk.

Szegeden nem csak az Arany iskolába jutott Valló Tamás jégkréméből: a Béke Utcai Általános Iskolában és a Jerney János Általános Iskolában is fagyiztak a gyerekek.

Reméljük, hogy a programmal örömteli délutánt okoztunk a diákoknak, de emellett célunk volt az is, hogy olyan gyermekek is ehessenek fagyit, akik egyébként anyagi helyzetük miatt nem biztos, hogy hozzájutnának.

Leave a comment